natropiesmakow loonanadiecie

piątek, 21 lipca 2017

Gołabki z młodej kapusty

Mialy byc na obiad to i są!
Golabki z młodej kapusty:

400 g miesa mielonego z indyka
35 g bialego,suchego ryżu
Porcje na 7 sztuk (choc zalezy to tez od wielkosci lisci i farszu ile chcemy na niego nalozyc).

Ryz ugotowac,wymieszac z miesem,przyprawic sola, pieprzem,majerankiem i papryka.

Zawijac mieso w sparzone liscie mlodej kapusty (u mnie 7 sztuk to 250 g) i smazyc na oleju (3 lyzki) z kazdej ze stron.Podlac wodą,poddusic do miekkosci.
Podawac z sosem pomidorowym🙂

Zjadlam 3 sztuki.
Jeden to 148 kalorii

12/9/6


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziś polecam

Zupa z pieczarkami i makaronem

Najbardziej popularne