natropiesmakow loonanadiecie

środa, 17 stycznia 2018

Ciasto z kremem czekoladowym i galaretka na otrebowym spodzie

No nie powiem...
Najadlam sie jak smok, cala polowe ciasta zjadlam. Jutro druga porcja na drugie sniadanie. A to tylko raptem 365 kalorii. Rzadko kiedy zdarza sie tak syte śniadanko z taka kaloryka!🙃
Dlatego juz podaje przepis:

Spod:
Jajko
6 lyzek otrebow orkiszowych
Lyzeczka kakao
Maly 180 g jogurt naturalny
Lyzeczka proszku do pieczenia

Wszystko razem wymieszac i wylac na silikonowa foremke lub zwykla z papierem do pieczenia. Piec 30 minut.

1 budyn czekoladowy bez cukru ugotowac na mleku, wg przepisu na opakowaniu dodaja 1 lyzke erytrolu. Poczekac az ostygnie, dolozyc lyzke rodzynek, wymieszac i wylozyc na przestudzony spod.
Dwa opakowania galaretki bez cukru, sa z Winiar(!) rozpuscic w nieco mniejszej ilosci wody niz podane jest na opakowaniu. Ja to zrobilam w 3 szklankach, nie 4. Skroilam banana na plasterki, poukladalam na kremie (wlozylam ciasto z kremem na godzine do lodowki) i zalalam tezejaca galaretką. Potem znow do lodowki, najlepiej zrobic to wieczorem.

Calosc (blaszka 18 cm) ma 731 kalorii i 18,2 blonnika.

Smacznego 🌼😎





Dziś polecam

Zupa z pieczarkami i makaronem

Najbardziej popularne