natropiesmakow loonanadiecie

środa, 15 listopada 2017

Tarta na gryczanym spodzie

Maka gryczana to odkrycie swiata. Ale jak dla mnie to nadal trudna maka. Nie wszystko z niej wychodzi mi tak, jakbym chciala. Ale tarta wyszla przepyszna!!😜
Oto przepis:

Tarta na spodzie kukurydziano - gryczanym z kurczakiem:
2 lyzki masla
Pol szkl maki gryczanej
Pol szkl maki kukurydzianej
Zoltko
2 lyzki jogurtu greckiego
Przyprawy

Ciasto zagniesc, wstawic na chwile do lodowki, wylepic forme do tarty, podpiec przez 10 minut.
200 g piersi z kurczaka przesmazyc, dodac kilka pieczarek, cebule, czosnek.
Wylozyc na podpieczony spod, dodac ogorki kiszone, papryke i zalac 2 lyzkami jogurtu wymieszanego z jajkiem, połową szkl mleka i przyprawami. Piec 20 min.
Obiad na dwa dni.
Polowa niecale 500 kalorii.

Smacznego 😎🌼


Budyn jaglany : czekoladowo - bananowy

Platki jaglane uwielbiam, a budyn to juz w ogole...
Ugotowalam w sumie 5 lyzek platkow w ilosci mleka szczerze powiedziawszy niewiadomej, ale nie mniej niż 1,5 szklanki. Trzeba po prostu patrzeć na konsystencje w trakcie gotowania. Gotujemy tak jak w przepisie, ktory juz wstawialam, wiec powtarzac sie nie będę.
Tym razem tylko wymieszany. Do polowy dodalam kawalek banana do drugiej łyżke kakao i zblendowalam.
Podane z zurawina, reszta banana, jablkiem i platkami migdalowymi.
Nie liczylam kalorii, ale na oko myślę, ze pod 600 sie zakreci😜


Dziś polecam

Zupa z pieczarkami i makaronem

Najbardziej popularne