natropiesmakow loonanadiecie

wtorek, 10 lipca 2018

Naleśniki szpinakowe

Śniadaniowe naleśniki szpinakowe z twarożkiem i rzodkiewką

🙄🙄 Pyszne, delikatne, mięciutkie 😜

Przepis:

📎 2 garście świeżego szpinaku, ok.50g
📎 jajko
📎 pół szklanki mleka
📎 3 pełne łyżki mąki pszennej
📎 1/4 szklanki wody
📎 sól do smaku

Szpinak zmiksować z mlekiem na gładką masę. Dodać jajko i wodę, zmiksować ponownie. Na końcu dodać mąkę i wymieszać porządnie łyżką. Wychodzą 4 sztuki (patelnia 26cm). Smażę na patelni bez tluszczu.
Nadzienie to pół kostki serka typu włoskiego z połową skyru, rzodkiewką startą na tarce, solą i pieprzem.

Kaloryczność 568
BTW 39/24/49

Dziś polecam

Zupa z pieczarkami i makaronem

Najbardziej popularne