Ze szpinakiem i feta, tak mnie jakos ochota naszla 😉
Pol szklanki maki ryżowej,ok.50g
Szklanka mleka, u mnie bez laktozy
Jajko
Sol, pieprz, szczypta kurkumy
Pol lyzeczki proszku do pieczenia
Wszystko razem zmiksowac i odczekac z 10 minut.
Maka osiada sie na dno, wiec przed kazdym nalesnikiem porzadnie nalezy wymieszac ciasto.
Smazylam na suchej patelni. Wyszly 4 sztuki. Jeden suchy to ok. 110-120 kalorii.
Nadziane sa szpinakiem i feta.
Pol opakowania mrozonego szpinaku, 225g,podgrzewac w garnku z 2 zabkami czosnku, galka muszkatolowa, sola i pieprzem do momentu odparowania wody. Potem wylaczyc gaz i dodac polowe fety, u mnie 135g. Porzadnie wymieszac, rozgniesc ser i wylozyc na nalesniki.
Polane jogurtem, posypane szczypiorkiem.
Dwa nalesniki z nadzieniem to 425 kalorii.
Przepyszny, zdrowy obiad 😎🌼
Smacznego 😍