natropiesmakow loonanadiecie

środa, 11 października 2017

Pierogi z kurczakiem i pieczarkami

Podam dzis przepis nie tyle na pierogi, co na ciasto. Pierwszy raz takie robilam, ale bede do niego wracac za każdym razem, gdy przyjdzie mi ochota na pierożki.
A wiec tak:
3 szklanki maki pszennej
Pol szklanki wrzacej wody
Łyżka oliwy
3/4 szklanki mleka
Wszystko laczymy i wyrabiamy reka.Podsypujemy maka jeśli zajdzie taka potrzeba ale już nie duzo.Ciasto rozwalkowac i wykrawac kolka szklanką.Moich wyszlo z tych proporcji 52 sztuki.

Jesli chodzi o nadzienie to wypelnic mozna czym sie chce. Podsmazylam 200 g drobno pokrojonej piersi z kurczaka z kilkoma startymi na tarce pieczarkami i cebulka.
Takim farszem napelnialam pierozki i zlepialam brzegi.
Wrzucac do wrzacej wody i gotowac kilka minut, do wyplyniecia.
Jeden pieróg to 39 kalorii.
Troche ich zjadlam...
Z boczkiem...
Bo lubie 😝
Calosc z talerza, 10 sztuk i 3 plasterki boczku to 469 kalorii.

Smacznego 😎🌼


Dziś polecam

Zupa z pieczarkami i makaronem

Najbardziej popularne