Muffinki sa pyszne, mieciutkie, wilgotne i z samych dobrych, zdrowych skladnikow.
Tak wiec zaczynamy!😉
2 jajka (bialka ubic na sztywno)
Twarog poltlusty bez laktozy (u mnie Mlekowita) 230 g
Budyn smietankowy bez cukru 40 g, proszek
Lyzka maki ryzowej
Lyzka maki kokosowej
Lyzka erytrolu
Pol lyzeczki proszku do pieczenia
2 lyzki jogurtu naturalnego gestego
Zoltka rozgnieść widelcem z twarogiem, dodac, dodawac powoli reszte skladnikow, na koncu ubite bialka delikatnie mieszajac. Wlac do silikonowych muffinek, mi wyszlo 7 sztuk, dosc pelnych. Na wierzchu upchnelam male kawalki truskawek i delikatnie wcisnelam do srodka.
Piekłam 35 minut w temp.180°.
Jedna babeczka to ok. 90 kalorii.
Podalam z domowym kremem na bazie daktyli i kaszy jaglanej. Przepis jest na blogu😉.
3 sztuki z dodatkami to 400 kalorii.
Inspiracja instagram z profilu ada_roza
Bardzo smaczne, polecam 😎🌼👌