Bardzo proste, smaczne, szybkie w wykonaniu!
I maja niewiele kalorii, jedna sztuka ok. 50😜
Przepis podpatrzylam od Karoliny z grupy, ta to dopiero potrafi cuda wymyslac 🙃😉
A wiec...
230 g twarogu poltlustego bez laktozy
Galaretk
Owoce
1,5 szklanki goracej wody
Galaretke rozpuszczam w wodzie. Gdy ostygnie, odlewam pol szklanki a reszte blenduje z twarogiem. Mase wylewam do silikonowych muffinek i wkladam na 15 min do lodowki. Potem ukladam owoce i zalewam reszta galaretki.Wyszło mi 8 mugfinek.
Bardzo szybkie drugie sniadanko😜
Polecam goraco 😎🌼
Witam ciepło u siebie. Jestem zwyczajną mama i zwyczajna żoną. Troche niezwyczajnie mialam nadbagaz z kilogramami, ktorych bardzo nie lubilam. Udalo mi się jednak je pozegnac. Mam nadzieję, ze na zawsze. Lubie zdrowo zjesc i eksperymentowac w kuchni. Zaglądając do mnie poznasz wiele przepisów i sposobów na dobre, zdrowe jedzenie. Chcesz? Witam gorąco :)
natropiesmakow loonanadiecie
niedziela, 19 listopada 2017
Ciasto na daktylowym spodzie bez pieczenia
Ciasta mi sie chcialo...
A ze zalezalo mi na podbiciu w nim blonnika, to troche zmodyfikowalam oryginalny przepis.W calej keksowce jest go az 27 g!!
A polowe zjadam na raz😜
Spod:
200 g daktyli zalanych wrzatkiem
5 lyzek platkow owsianych
2 lyzki otrąb orkiszowych
Lyzka kakao
Lyzka oleju kokosowego
Platki, otreby mielimy / blendujemy, dodajemy kakao, olej. Wykladamy spod malej keksowki i do zamrazalnika na kwadrans😉
Krem:
400 ml mleka bez laktozy lub inne
50 g proszku budyniowego bez cukru
Slodzidlo, u mnie erytrol
W 100 ml mieszamy proszek, reszte mleka z erytrolem zagotowujemy.Do gotujacego dolewamy budyn, mieszamy, czekamy az przestygnie.Wylewamy na spod i wkladamy raz jeszcze na ok. godzine do zamrazalnika, potem do lodówki.Calosc ma ok.1200-1250 kalorii.
Posypane kulkami jaglanymi 🌼😋
A ze zalezalo mi na podbiciu w nim blonnika, to troche zmodyfikowalam oryginalny przepis.W calej keksowce jest go az 27 g!!
A polowe zjadam na raz😜
Spod:
200 g daktyli zalanych wrzatkiem
5 lyzek platkow owsianych
2 lyzki otrąb orkiszowych
Lyzka kakao
Lyzka oleju kokosowego
Platki, otreby mielimy / blendujemy, dodajemy kakao, olej. Wykladamy spod malej keksowki i do zamrazalnika na kwadrans😉
Krem:
400 ml mleka bez laktozy lub inne
50 g proszku budyniowego bez cukru
Slodzidlo, u mnie erytrol
W 100 ml mieszamy proszek, reszte mleka z erytrolem zagotowujemy.Do gotujacego dolewamy budyn, mieszamy, czekamy az przestygnie.Wylewamy na spod i wkladamy raz jeszcze na ok. godzine do zamrazalnika, potem do lodówki.Calosc ma ok.1200-1250 kalorii.
Posypane kulkami jaglanymi 🌼😋
Subskrybuj:
Posty (Atom)
Dziś polecam
Najbardziej popularne
-
To ciasto jest dobre samo w sobie, nawet bez przekladania, kremów, czy czegokolwiek. Nigdy nie wiedziałam jak upiec dobry, słodki a przy ty...
-
Jest to danie,ktorego nigdy przejesc nie moge. Szakszuka... Podsmażam zabek czosnku na lyzeczce oleju,dodaje pol cebuli pokrojonej w piork...
-
Witam sie dzisiaj przepysznymi placuszkami z serka wiejskiego. Mówię Wam, cudowne 🙄🙄😍 Na tej patelni, ktora widać na zdjeciu wyszlo mi 7...