natropiesmakow loonanadiecie

czwartek, 18 października 2018

Naleśniki jaglane z bananową nutellą

Nie będę sie rozpisywac tylko od razu wrzucę przepis na naleśniki.

✔3 pelne, kopiaste lyzki platkow jaglanych ( wieczorem zalalam je w szklance wrzatkiem, na 3 lyzki platkow, wody dolalam do pelnej szklanki). Mozna to tez zrobic na jakies min. pol godziny przed smazeniem
✔pol szklanki mleka
✔ opakowanie 40 g budyniu, proszku bez cukru (można zamoenoc na make ziemniaczana jesli chcemy nalesniki na slono)
✔ lyżeczka erytrolu
✔2 jajka

Wszystko razem blendujemy na gladka mase (bedzie rzadka, taka ma byc).
Wylewamy na dobrze rozgrzana patelnię, tylko do pierwszego uzylam lyzeczki oleju koko, potem juz smazylam na sucho. Nalesniki sa delikatne ale daja sie spokojnie przewrócić, tylko robcie to wtedy kiedy bedzie już widac, że brzegi sie usmazyly i odchodzą.
Z tej porcji wyszlo mi 5 sztuk.

Dzis zjadlam je z nutellą:rozgnieciony dojrzaly banan wymieszany z łyżeczką kakao. Zawinęlam w rulony i obtoczylam w erytrolu zmieszanym z cynamonem. Wyszla przepyszna posypka cynamonowa
😍😍😍

Spróbujcie, są cudowne 😍👌👍

Dziś polecam

Zupa z pieczarkami i makaronem

Najbardziej popularne