natropiesmakow loonanadiecie

piątek, 27 października 2017

Budyń jaglany

Budyń jaglany, jaglanka...
Coś mnie ostatnio wzięło na jaglanki i owsianki, zwykle na mleku, czy zapiekane.

Dzis budyn z platkow jaglanych, cudowne i sycace śniadanko, a przy tym zdrowe jak malo co.

3 lyzki platkow jaglanych
Pelna szklanka mleka jakiego uzywacie
Lyzeczka erytrolu

Dodatki to:
Banan
Pol jablka
Lyzeczka nasion słonecznika
Lyzeczka pokruszonych orzechów laskowych
Cynamon

Platki gotujemy w mleku na bardzo malym ogniu ok 10-15 min.Jesli bedziecie uwazac, ze jest za geste, dodacie odrobine mleka, slodze erytrolem, mieszam.
Potem wszystko blenduje, zeby miec super gladki budyn, wylewam na talerz i ukladam dodatki.
Lubie jak jest cieply😜

Calosc ze zdjecia to ok.470 kalorii.

Smacznego 😎🌼


Dziś polecam

Zupa z pieczarkami i makaronem

Najbardziej popularne