Oto brownie z cukinii, mała kaloryczność całego ciasta, do tego zdrowe i smaczne. Mam drugie śniadanie na dwa dni z rzędu.
Przepis:
➡️4 jajka
➡️4 łyżki mąki kokosowej
➡️320-350 g cukinii startej na grubych oczkach i odscisnietej
➡️3 łyżki kakao
➡️łyżka oleju
➡️pół łyżeczki proszku do pieczenia ➡️3-4 łyżki erytrolu/ksylitolu
Cukinie zblendowac z żółtkami na gladka mase. Dodać mąkę, kakao, proszek, erytrol. Wymieszać łyżką. Białka ubić na sztywno i dodać do cukinii delikatnie mieszając.
Wylać do foremki (mala keksowka) wyłożonej papierem i piec w temp ok. 180 stopni przez 35-40 minut.
Polać polewą 🙂🙂
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz