natropiesmakow loonanadiecie

środa, 15 listopada 2017

Tarta na gryczanym spodzie

Maka gryczana to odkrycie swiata. Ale jak dla mnie to nadal trudna maka. Nie wszystko z niej wychodzi mi tak, jakbym chciala. Ale tarta wyszla przepyszna!!😜
Oto przepis:

Tarta na spodzie kukurydziano - gryczanym z kurczakiem:
2 lyzki masla
Pol szkl maki gryczanej
Pol szkl maki kukurydzianej
Zoltko
2 lyzki jogurtu greckiego
Przyprawy

Ciasto zagniesc, wstawic na chwile do lodowki, wylepic forme do tarty, podpiec przez 10 minut.
200 g piersi z kurczaka przesmazyc, dodac kilka pieczarek, cebule, czosnek.
Wylozyc na podpieczony spod, dodac ogorki kiszone, papryke i zalac 2 lyzkami jogurtu wymieszanego z jajkiem, połową szkl mleka i przyprawami. Piec 20 min.
Obiad na dwa dni.
Polowa niecale 500 kalorii.

Smacznego 😎🌼


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziś polecam

Zupa z pieczarkami i makaronem

Najbardziej popularne