natropiesmakow loonanadiecie

niedziela, 19 listopada 2017

Ciasto na daktylowym spodzie bez pieczenia

Ciasta mi sie chcialo...
A ze zalezalo mi na podbiciu w nim blonnika, to troche zmodyfikowalam oryginalny przepis.W calej keksowce jest go az 27 g!!
A polowe zjadam na raz😜
Spod:
200 g daktyli zalanych wrzatkiem
5 lyzek platkow owsianych
2 lyzki otrąb orkiszowych
Lyzka kakao
Lyzka oleju kokosowego
Platki, otreby mielimy / blendujemy, dodajemy kakao, olej. Wykladamy spod malej keksowki i do zamrazalnika na kwadrans😉
Krem:
400 ml mleka bez laktozy lub inne
50 g proszku budyniowego bez cukru
Slodzidlo, u mnie erytrol
W 100 ml mieszamy proszek, reszte mleka z erytrolem zagotowujemy.Do gotujacego dolewamy budyn, mieszamy, czekamy az przestygnie.Wylewamy na spod i wkladamy raz jeszcze na ok. godzine do zamrazalnika, potem do lodówki.Calosc ma ok.1200-1250 kalorii.
Posypane kulkami jaglanymi 🌼😋





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziś polecam

Zupa z pieczarkami i makaronem

Najbardziej popularne