natropiesmakow loonanadiecie

środa, 16 października 2019

Puszysty omlet

Drugie śniadanie właśnie zaliczam...
Omlet tak puszysty, że wygląda jak biszkopt!

Przepis:

🍂2 jajka
🍂2 pełne łyżki mąki (u mnie orkiszowa ale może być zwykła pszenna)
🍂2-3 łyżeczki erytrolu/ksylitolu)


Białka ubić osobno, na sztywno. Żółtka, mąkę,  erytrol wymieszać łyżką. Można dodać 2 łyżki mleka lub wody. Delikatnie połączyć z ubitymi bialkami i wymieszać łyżka.
Smażyć na dobrze rozgrzanej patelni z dwóch stron, na łyżeczce oleju. Smażyłam bez przykrycia, cierpliwie, po kilka minut z każdej strony, do zrumienienia.

Moja patelnia jest o średnicy 20 cm.

Smacznego🙂

Kaloryczność z moimi dodatkami to 453





1 komentarz:

Dziś polecam

Zupa z pieczarkami i makaronem

Najbardziej popularne