Omlet tak puszysty, że wygląda jak biszkopt!
Przepis:
🍂2 jajka
🍂2 pełne łyżki mąki (u mnie orkiszowa ale może być zwykła pszenna)
🍂2-3 łyżeczki erytrolu/ksylitolu)
Białka ubić osobno, na sztywno. Żółtka, mąkę, erytrol wymieszać łyżką. Można dodać 2 łyżki mleka lub wody. Delikatnie połączyć z ubitymi bialkami i wymieszać łyżka.
Smażyć na dobrze rozgrzanej patelni z dwóch stron, na łyżeczce oleju. Smażyłam bez przykrycia, cierpliwie, po kilka minut z każdej strony, do zrumienienia.
Moja patelnia jest o średnicy 20 cm.
Smacznego🙂
Kaloryczność z moimi dodatkami to 453
Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.
OdpowiedzUsuń