natropiesmakow loonanadiecie

piątek, 14 września 2018

Faszerowane ziemniaki

Ziemniaki....
Można je jeść na wiele sposobów, można je lubić lub nie.
Ja lubię, nawet bardzo ale nie pod każdą postacią.
Dziś pokaże Wam sposób, który powinien przypaść do gustu każdemu. Dlaczego?
Bo zrobione w ten sposób są przepyszne!!!

✅ 300 g ziemniaków wyszorowac w łupinach i ugotować tradycyjnie. U mnie wyszły to 3 spore ziemniaki. Uważajcie tylko, żeby nie rozgotowac, można czas skrócić o jakieś 10 minut. Odcedzić i poczekac aż troche przestygna😜

✅ pół cebulki, zabek czosnku (przecisnąć) również podsmażyć na patelni na łyżeczce oleju

✅ dodać do cebuli garść pokrojonych drobno pieczarek i lekko jeszcze poddusić na ogniu

✅ do wszystkiego wrzucamy garść świeżego szpinaku i mieszamy az zmięknie

✅ na koniec dodajemy fete, 50 g


Ja zdejmuje całość z ognia i dokladam ser, rozgniatajac go widelcem.

Ziemniaki kroimy na połówki i łyżeczką wydrązamy środek. Ten środek dodajemy do naszego nadzienia z cebuli, szpinaku i pieczarek z fetą. Jesli nadzienie bedzie geste, można dodać łyżkę jogurtu. U mnie bylo w sam raz 🙂

Napelniamy połówki ziemniaczków i ukladamy pełne na blaszce na papierze do pieczenia.
Pieczemy ok. 30 min w temperaturze 180°.

Nakładamy łyżkę jogurtu, sypiemy koperkiem i zajadamy 👌

Pyszny obiad!!!😍

Kaloryczność calosci to 518 kalorii
BTW 23/18/71

Smacznego 🌼😎

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziś polecam

Zupa z pieczarkami i makaronem

Najbardziej popularne