natropiesmakow loonanadiecie

poniedziałek, 11 grudnia 2017

Naleśniki jaglane



Dawno nie jadłam tak pysznych, miekkich, cudownych naleśników...
Sa elestyczne jak chyba jeszcze zadne wczesniej. Miekkie, ze mozna zawijac na rozne sposoby👌
A w dodatku bardzo zdrowe, jaglane! Delikatne, ze az rozpływają sie w ustach. Jednego zjadlam od razu na sucho po usmażeniu. Koniecznie wyprobujcie 👍👌😋
Potrzebujemy:

3 pelne, kopiaste lyzki platkow jaglanych ( wieczorem zalalam je w szklance wrzatkiem, na 3 lyzki platkow, wody dolalam do pelnej szklanki). Mozna to tez zrobic na jakies min. pol godziny przed smazeniem
Pol szklanki mleka
Opakowanie 40 g budyniu, proszku bez cukru
Łyżeczka erytrolu
2 jajka
Wszystko razem blendujemy na gladka mase (bedzie rzadka, taka ma byc).
Wylewamy na dobrze rozgrzana patelnię, tylko do pierwszego uzylam lyzeczki oleju koko, potem juz smazylam na sucho. Nalesniki sa delikatne ale daja sie spokojnie przewrócić, tylko robcie to wtedy koedy bedzie już widac, że brzegi sie usmazyly i odchodzą.
Z tej porcji wyszlo mi 5 sztuk.Gdybym sie postarala i zrobila ciensze, pewnie wyszedlby jeszcze jeden😂
Jeden suchy nalesnik to jakies 71 kalorii 🙃😍
Wypelnienie zalezy juz od Waszej wyobrazni. Moje byly z jogurtem wymieszanym z dzemem porzeczkowym, do tego gruszka i polewa z miodu, kakao i odrobiny mleka😋
Bede do nich wracac😍😍
Smacznego 😎🌼




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziś polecam

Zupa z pieczarkami i makaronem

Najbardziej popularne