natropiesmakow loonanadiecie

poniedziałek, 16 października 2017

Muffinki twarogowe z maki ryzowej

Dzis muffiny, ktore podpatrzylam na grupie.
Oczywiscie zmodyfikowane,bo jakby to moglo byc inaczej, gdyby kazdy nie dodal czegos od siebie.
Tak więc:

2 jajka
2 lyzki maki ryzowej
1 lyzka maki kukurydzianej
230 g twarogu bez laktozy
Jeden maly banan
Pol lyzeczki sody oczyszczonej

Boalka ubic, dodac zoltka, i powoli cala reszte skladnikow.Twarog mozna wczesniej zblenderowac, chyba, ze macie jakis mielony. Na koniec dodac pokrojonego w drobna kostke banana.
Wylozyc do silikonowych muffinek i piec ok.30-40 minut w temperaturze 180°.

Wyszlo mi 9 sztuk, a jedna muffinka ma ok. 71 kalorii.

Smacznego 😎🌼



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziś polecam

Zupa z pieczarkami i makaronem

Najbardziej popularne