natropiesmakow loonanadiecie

piątek, 29 września 2017

Keks w wersji fit

Miałam nic nie pichcic...
Mialy byc nalesniki, no ale nie bedzie. Jest keks, keksowy fit, fitowy keks 😝

A oto przepis:

2 jablka
1 banan
Szklanka maki orkiszowej
Łyżeczka cynamonu
Łyżeczka kakao
Łyżeczka sody oczyszczonej
2 jajka
2 łyżki luskanego slonecznika
9 - 10 daktyli

Mozna oczywiscie wlozyc do srodka co sie chce. Wszystko zalezy od tego ile mozemy zjesc 😝
Moga to byc rodzynki, zurawina, orzechy,migdaly itp

Wszystkie suche skladniki wsypujemy do miski, dodajemy pokrojone w kostke owoce i daktyle ( wczesniej namoczone 10 minut w goracej wodzie ).
Na koniec dodajemy roztrzepane jajka i mieszamy lyzka. Ciasto bedzie bardzo zwarte, zbite. Wylozyc na blaszke z papierem do pieczenia. Piec 40 minut w temperaturze 180°.
Pieklam w malej keksowce, w koncu to keks 😉

Podzielilam sobie ciasto na 10 porcji, jedna to jakies 104 kalorie. Kto moze, zjada polowe foremki na drugie sniadanie lub podwieczorek. Kto nie, ten musi sie podzielić z innymi 🙃
Podobne ciasto znalazlam na zszywce ale troche pokombinowalam pod swoje makro i zmienilam.

Smacznego 😎🌼




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziś polecam

Zupa z pieczarkami i makaronem

Najbardziej popularne