natropiesmakow loonanadiecie

poniedziałek, 25 września 2017

Chleb bananowy

Probowalam juz wielu chlebkow bananowych, byly całkiem dobre, ale zdarzalo sie ze opadaly. Ten nie opadl wcale.I mozna go modyfikowac na rozne sposoby, dodawac to, co lubimy, co chwila inaczej. Oryginalna wersja jest u Ani B. na instagramie, o tutaj:

https://www.instagram.com/p/BQhjxhgl5ct/

3 banany
2 zoltka
3 kurze bialka
Pol szklanki maki orkiszowej
Pol szklanki maki ryzowej
2 lyzeczki cynamonu
Lyzeczka proszku do pieczenia

Zoltka zblendowac z 2 banami,dodac reszte skladnikow i ubite 3 bialka. Ciasto wylac do wylozonej papierem do pieczenia keksowki (malej). Jednego banana pokroic wzdluz i ulozyc na ciescie.
Piec ok.30-35 minut w 180 stopniach.
Mozecie dodac zurawiny, slonecznik, banana do srodka lub inny owoc, np. maliny lub co tam lubicie i macie pod reka.

Calosc dziele na 8 kawalkow, mam na dwa dni na drugie śniadanie. Oczywiscie jesli nikt mi go nie podwedzi...

417 kalorii cala polowka chlebka 😜

Smacznego 😎🌼



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziś polecam

Zupa z pieczarkami i makaronem

Najbardziej popularne