natropiesmakow loonanadiecie

poniedziałek, 19 lutego 2018

Pasta z białej fasoli

Jedliscie kiedys paste z białej fasoli?
Szczerze, to zrobiłam ją przypadkiem.
Siedziałam w kuchni i robilam fasolke po bretonsku z Jasia i tak mi sie przypomniało, ze kiedys o niej czytalam. A ze nie pamietalam za bardzo co tam w niej bylo, improwizowalam. I tak powstala moja pasta do kanapek.

1 szklanka ugotowanej fasoli Jaś
2 lyzeczki musztardy
1 lyzka oliwy
Sol, pieprz, papryka wedzona slodka lub inne ulubione przyprawy
Nic wielkiego. Wszystko porzadnie zblendowac i gotowe. Jesli bedzie bardzo geste mozna dodac lyzke jogurtu.
U mnie na kolacje byla z razowym pieczywem i tymbalikami z kurczaka🙂😋
I włala😀
Smacznego 😎🌻


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziś polecam

Zupa z pieczarkami i makaronem

Najbardziej popularne