Puszka czerwonej fasoli
Banan
9 suszonych daktyli
Pol lyzeczki sody
3 lyzeczki kakao
2 jajka
Garsc malin
Fasole dokladnie pluczemy pod biezaca woda, potem blendujemy ze wszystkimi składnikami oprocz malin.Daktyle kilkanascie minut wczesniej zalalam wrzatkiem,potem pokroilam w drobna kostke i dodalam i zblendowalam 😉
Zmiksowane skladniki umieszczamy w silikonowych muffinkach, mi wyszlo 10 sztuk, z czego jedna to ok.66 kalorii. Dodalam do ciasta jeszcze 2 lyzki swojego kremu czekoladowego, ktory jest w przepisach na blogu, dlatego moja muffinka ma kilka kalorii wiecej, ok. 75. Ale to i tak bardzo przyzwoicie.
Jesli chcemy mozemy ciasto wylozyc w mala keksowke (z papierem do pieczenia!) i rowniez wyjdzie przepyszne, wilgotne brownie.
Do kazdej muffinki wcisnelam kilka sztuk mrozonych malin. Pieklam ok.40-50 minut, do suchego patyczka.
Smacznego 🌼😎
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz